perjantai 7. marraskuuta 2014

Nyhtölihaa, osa 2


Pulled Pork on kuulemma jo "so last season", nyt pitääpi olla nyhtökanaa. Ja eihän se huonoa ole tämäkään. Taidanpa itse silti pikkaisen enempi pitää possuversiosta, siinä lihan rasva tuo oman mehukkuutensa ruokalajiin. Mutta tässä on oiva ratkaisu silloin, kun kylään tulee niitä, jotka eivät syö punaista lihaa ja mieli tekisi tarjota nyhtöpossua. Uuniin voi possun oheen pamauttaa pienemmän annoksen kanaa, ja kaikki ovat tyytyväisiä! Nyhtöpossun lisäkkeet käyvät myös nyhtökanalle (linkki: http://makaroniajamacaroneja.blogspot.fi/2014/10/nyhtopossu-parhailla-lisukkeilla-oj-ja.html) mutta alhaalla yksi oma lisäkkeensä kanaversioon, joka tosin sekin sopii myös possulle.

Pulled Chicken


Nyhtökana

500 g broilerin fileitä

Maustekastike:
4 rkl fariinisokeria
3 rkl soijakastiketta
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl punaviinietikkaa
2 cm pala tuoretta inkivääriä
2 valkospulinkynttä
1-2 tl sambal oelek

Sekoita maustekastikkeen ainekset. Siirrä fileet voideltuun uunivuokaa ja valuta kastike päälle. Peitä foliolla ja paista 150 asteessa parisen tuntia. Mikäli kastike uhkaa kuivua, lisää vähän vettä. Samalla valele fileitä liemellä.Kun liha on ylikypsää, revi liha lämpimänä säikeiksi. Lisää paistoliemi lihojen joukkoon ja sekoita. Kannattaa valmistaa nyhtöpossun reseptistä ainakin tuo BBQ-kastike tämän nyhtökanankin kanssa tarjottavaksi.

Fenkolitsatsiki

1 fenkoli
1 dl silputtua tilliä
puolikkaan sitruunan kuori
1 puristettu valkosipulinkynsi
3 dl kreikkalaista jugurttia
1 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria

Puolita fenkoli ja huuhtele. Poista kova kanta. Leikkaa mahdollisimman ohuiksi siivuiksi (esim raastinraudan sivuterällä). Lisää muut aineet. Jos mahdollista, anna kastikkeen levätä jääkaapissa tarjoiluun asti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti